zondag 25 december 2011

Cupcakes voor Kerst...

Ze blijven favoriet in mijn familie-en vriendenkring: appel/vanille cupcakes met een toef heerlijke meringue creme!! Het is echt zo romig en toch luchtig.

En deze zijn nieuw: met een vleug parelmoer. Zo superchique!  Bijpassende luxe barok bakingcups zorgen ervoor dat het een deftige cupcake werd.


Wat hebben we er weer van genoten...!

donderdag 22 december 2011

Kerst cupcakes voor bij de kerstborrel...

Voor een kerstborrel heb ik prachtige cupcakes gemaakt. Ik heb de appel/vanillecupcakes geplaatst in mooie zilveren bakingcups en voorzien van een witte toef heerlijke meringue creme. Gedecoreerd met een mooie zilveren ster van fondant en zilveren suikerparels, vormt het een schitterend feestelijk geheel...


dinsdag 20 december 2011

Merry Christmas!

I wish you a Merry Christmas...

Een heerlijke taart bekleed met fondant en gevuld met aardbeienjam en slagroom. Wat is er nu lekkerder bij de kerstlunch dan zo'n taart? Jeroen en zijn collega's waren de gelukkigen.

Ik heb de taart voorzien van enkele feestelijke sterren en glitters, helemaal in mijn lievelings 'kerstkleuren' wit en zilver...

zaterdag 10 december 2011

Simone wordt 10 jaar!!

Simone wordt 10 jaar. En dat verdient een mooie taart. Ze heeft er helemaal zelf over nagedacht hoe de taart eruit zou moeten zien. Dit is het resultaat:





Een mooie taart in Pipstijl (wederom!) in prachtig roze met hardroze en zilver. Ik heb de taart bekleed met heerlijke fondant en gevuld met banketbakkersroom en aardbeienjam.
Lieve Simone, een fijne verjaardag! XXX


 


zaterdag 3 december 2011

Tractortaart






Samuel is 2 jaar geworden. En hij is helemaal verzot op tractoren. Hij kreeg er een voor zijn verjaardag met een bijpassende overal. Geweldig! Daar hoort natuurlijk ook een tractortaart bij. Een rode!!


Gevuld met slagroom en aardbeienjam en bekleed met marsepein.

dinsdag 29 november 2011

Maureen houdt van taart...




Voor Maureen die vandaag haar 16e verjaardag viert heb ik een Piptaart gemaakt. Een bijzondere kleurencombinatie die Pipstijl is, maar tegelijk nostalgisch aandoet. Super, vind ik zelf! En Maureen? Die is helemaal blij geworden van haar taart. 
Dat komt tevens door de bijzondere vulling van deze mooie taart: bastognecreme met aardbeienjam. Ik heb m zelf niet geproefd, maar de reactie was duidelijk: heeeeerlijk!
 Meid, van harte gefeliciteerd!


zaterdag 26 november 2011

Heel veel cupcakes, voor drie zusjes tegelijk...

Als je drie dochters hebt, die dan ook nog eens bijna alledrie tegelijk jarig zijn, dan is er bijna niets leukers dan het met z'n drieen tegelijk te vieren.  Maar als er dan toch wat jaren leeftijdsverschil tussen zit, dan wil je drie verschillende cupcakes. En dat is natuurlijk helemaal leuk!




Voor Iris die 12 jaar wordt:




Vanille cupcakes met een toef heerlijke meringue creme in lichtrood voorzien van een rood marsepeinen roosje. Wat zilveren suikerparels en zilveren bakingcups, zorgen voor een stralend en stijlvol geheel.




Voor Isabel die 9 jaar wordt:

 
Vanille cupcakes met stukjes pure chocolade. Gedecoreerd met een zilveren hoefijzertje op een hardroze ondergrond. Dat alles in een hardroze bakingcup met witte polkadots. Zo helemaal in de stijl van Isabel.




Voor Aimée die 5 jaar wordt:








Ze houdt van Hello Kitty en van paars. Dat hebben we gecombineerd en dit is het resultaat: heerlijke vanille cupcakes in een paars met witte bakingcup, voorzien van een mooie paarse icingdip en decoratie de schattigste Hello Kitty's die je je maar kunt voorstellen.


Nou meiden, ik hoop dat jullie er van genoten hebben. Ik vond het super om te maken en werd erg blij toen ik jullie gezichten zag bij het openen van de gebaksdozen!
Dikke kus voor jullie alledrie!

vrijdag 25 november 2011

Cupcakes voor schoonmama...

Voor de verjaardag van mijn schoonmoeder heb ik schattige cupcakes gemaakt met
 een toef merinque creme erop en gedecoreerd met een lekker fondantroosje. Heerlijk...en mooi!



Gefeliciteerd! Nog vele jaren...!

maandag 21 november 2011

Voor de juffen en meesters...


Voor de juffen en meesters was er ook weer een taart bij. Een mooie blauwe taart bekleed met marsepein, voorzien van bloesemtakjes en een stijlvolle witte strik. 

De taart is gevuld met twee lagen slagroom en aardbeienjam.

Traktatie voor op school...

Op maandag mocht Ruben trakteren in de klas. En uiteraard WEER op voetbal cupcakes. Deze keer had Ruben gekozen voor de kleuren van Holland.


Rood-wit-blauwe bakingcups met een mooie oranje toef meringue creme. Afgewerkt met een voetbalschoen of voetbal van marsepein is het een tof geheel.

zondag 20 november 2011

Roze roze roze....en cupcakes...

Op het grote feest van Ruben werden behoorlijk wat mensen verwacht. Ook ik mocht mijn verjaardag een klein beetje meevieren met Ruben. En zelf had ik zin in roze cupcakes. Maar dan een aantal verschillende soorten door elkaar. Toch pasten de cupcakes mooi bij elkaar omdat de kleuren op elkaar waren afgestemd.


 Deze appelcupcakes zijn gevuld met heerlijke banketbakkersroom en bekleed met marsepein.




 
Deze appelcupcakes hebben een toef meringue creme en zijn voorzien van suikerparels in parelmoerwit of zwart.




Ruben 8 jaar!

Onze lieve Ruben is vandaag 8 jaar geworden. Hoera!! Zijn grote wens is een mooie Barcelona taart. Zelf had ik verwacht dat hij zou gaan voor een Ajax taart maar dat bleek niet het geval. En inderdaad...hij is ook fan van deze Spaanse club.
Het was even puzzelen maar toen was het logo klaar. En zie hier het resultaat:



 De taart is gevuld met twee lagen kersenvlaaivulling en banketbakkersroom en bekleed met fondant van de beste kwaliteit...mmm! Tot de laatste kruimel ging de taart op...


En Ruben? Die was zo trots als een pauw!

zaterdag 19 november 2011

Voetbaltraktatie...

Onze Ruben wordt morgen 8 jaar en dus wil hij ook graag zijn maatjes van zijn voetbalteam trakteren. En uiteraard zijn dat zijn lievelingscupcakes: appel/vanillecakes met een toef meringue creme. Heerlijk vindt hij dat. En dan ook nog in de kleuren van de club: blauw/wit.

zaterdag 12 november 2011

Cars...voor Tom






Tom is 3 jaar! En hij houdt van Cars. Deze taart is gevuld met heerlijke banketbakkersroom en aardbeienjam. Bekleed met marsepein. Wat heeft hij genoten van zijn rode Bliksem
McQueen! Geweldig! Gefeliciteerd Tom!



donderdag 10 november 2011

Dag van de mantelzorg...

Voor alle mensen die belangenloos zorgen voor een ander is er de dag van de mantelzorg. Alle mantelzorgers worden in het zonnetje gezet en verwend. Daarom heerlijke cupcakes bij de koffie.

 

 

 

De toef bovenop de cupcake is van heerlijk luchtige merinque creme. De roosjes zijn van marsepein.