woensdag 25 januari 2012

Dank jullie wel...

Iemand bedanken kan natuurlijk op vele manieren...ook met taart.
Deze taart is bekleed met marsepein, voorzien van marsepeinen roosjes en tekst.
De kleurencombinatie zorgt een fris maar lief geheel.

dinsdag 24 januari 2012

De taart van Amber

Eigenlijk denk ik dat dit de droom van elk meisje is: een Barbie Mariposa taart.  Onze Amber is in elk geval helemaal gek van deze vlinderfee.

Het hoge kussen is gevuld met drie lagen slagroom en aardbeienjam en bekleed met fondant. De fondant heeft een zijde-achtige gloed, waardoor het niet eens op een taart lijkt.
De fee is ook geheel bekleed met fondant. De taart onder de jurk is ook gevuld met drie royale lagen slagroom en aardbeienjam. Let op de details zoals de vlinders, de vlindervleugels en de vlinderarmband, het ceintuurtje en de bloemetjesrand onderaan de jurk en het bovenlijfje van de jurk. Zo schattig allemaal.

Ik kreeg de opmerking dat het zonde is om zo'n mooie taart op te eten. Een mooi compliment! Maar ik zou willen zeggen: 'geniet er daarom dus extra van!'




Vlindercupcakes


 






Voor de klasgenootjes van Amber heb ik vlindercupcakes gemaakt. Heerlijke appel/vanillecupcakes voorzien van een heel klein toefje meringue-creme en gedecoreerd met een schattig vlindertje. Dit alles in een bakingcup in roze of paars met witte polkadots. Een heerlijke mooie traktatie waar elk kind van smult.

Voor de meesters en juffen...

Amber is 6 jaar geworden en wilde graag de meesters en juffen trakteren op een hartvormige taart. Mooi roze en gedecoreerd met rode roosjes en witte stippen. De taart is bekleed met marsepein en gevuld met slagroom en aardbeienjam.

zaterdag 14 januari 2012

Bustiertaart voor Benschop5

Ach... de mannen van Benschop5 willen ook wel eens wat. Voor één van de vele feestjes van de heren en bijbehorende dames heb ik deze bustier gemaakt om hen maar eens te verwennen. Zelf vind ik de vetersluiting een mooi alternatief voor het zo klassieke voetbalshirt...een taart met een knipoog.



dinsdag 10 januari 2012

Eva's wens...

Voor Eva die 14 jaar wordt vandaag: een Piptaart in paars en geel. Een bijzondere kleurencombinatie dat zorgt voor een prachtig resultaat. Gefeliciteerd Eva! Nog vele jaren!





zaterdag 7 januari 2012

Margrietjestaart

Voor een moeder/oma die 70 jaar wordt vandaag: een mooie taart met margrietjes erop. Want daar houdt ze zo van.
Als basiskleur is er gekozen voor lavendel, margrietjes op de bovenzijde en mooie gekleurde vlinders aan de zijkant was een wens van haar drie kleindochters. Prachtig vind ik het zelf.

De taart is bekleed met marsepein en gevuld met 2 royale lagen aardbeienjam en slagroom.





De taart in combinatie met het groene taartboard zorgt voor een fris en vrolijk geheel.

 Dit is de allereerste taart die ik dit jaar heb gemaakt. En ik werd er erg blij van!

zondag 1 januari 2012

Ik wens jullie allemaal een gezond, liefdevol en sprankelend 2012 toe!
Hopenlijk kan ik ook dit jaar weer heerlijke mooie taarten en cupcakes maken voor jullie allemaal.
Ik heb er weer zin in!